Pastechi, de lekkerste snack van Curaçao

Anton

PASTECHI: DE LEKKERSTE SNACK VAN CURACAO

Curaçao is een tropisch paradijs dat niet alleen bekendstaat om zijn prachtige stranden en kleurrijke gebouwen, maar ook om zijn ongelooflijke keuken. De lokale snacks zijn een perfecte weerspiegeling van de eilandcultuur: kleurrijk, smaakvol en met een rijke geschiedenis. Mijn favoriet is pastechi, een heerlijke exotische snack gevuld met van alles waar je zin hebt. Van kaas tot kip, vis en gehakt. Ze worden vaak gegeten als snack tussen de maaltijden door, als ontbijt of op een feestje. De krokante buitenkant en de warme, smaakvolle vulling maken deze snack onweerstaanbaar. Ik waarschuw je alvast, aan 1 heb je niet genoeg!

 

Ingrediënten voor het deeg:

600 gram bloem

1 theelepel zout

40 gram suiker

40 gram roomboter op kamertemperatuur

1 ei

200 ml water

 

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten door elkaar

Voeg daarna de boter, ei en als laatst het water toe

Kneed goed door totdat je een luchtig deeg hebt, een keukenmachine is natuurlijk het gemakkelijst!

Wanneer de vullingen gereed zijn kun je de pastechi’s maken. Werk altijd met goed afgekoelde vullingen ander loop je het risico dat je deeg scheurt.

Zorg voor een schoon aanrechtblad die je bestrooit met een beetje bloem.

Maak van het luchtige deeg kleinere balletjes ter grote van een pingpongbal. Zet deze even apart onder een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.

Rol nu ieder balletje uit tot een ronde vorm en vul deze in het midden met een eetlepel van de gewenste vulling.

Vouw het deeg dicht en vouw vanaf de zijkant de randjes steeds een halve centimeter over elkaar heen zodat je de mooie traditionele vorm van een pasteitje krijgt. Te moeilijk of te veel werk? Kies dan voor een pasteitjesvorm waarmee je de pastechi gemakkelijk dicht vouwt.

Ga door met het vullen van de pastechi’s totdat de vulling op is. 

 

Ingrediënten voor de vulling met kaas

350 gram belegen kaas

1 theelepel paprikapoeder

 

Bereiding:

Meng in een kom de belegen kaas met de paprikapoeder, that’s it!

 

Ingrediënten voor de vulling met tonijn

1 ui, gesnipperd

1 knoflook, fijngesneden

2 eetlepels picalilly

1 eetlepel kappertjes, fijngesneden

3 blikjes tonijn, uitgelekt

1 mespunt komijn

1 mespunt complete seasoning

1 mespunt paprika

1 mespunt kerriepoeder

1 mespunt koriander

1 theelepel peterselie, fijngehakt

1 theelepel maggi

1 theelepel ketchup

1 theelepel soyasaus

zout en peper naar smaak

een scheutje olie

 

Bereiding:

Fruit in de olie het uitje met de knoflook.
Voeg 2 blikjes tonijn toe en meng met de uien en knoflook totdat de tonijn helemaal los is.
Voeg de picalilly en de kappertjes toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de komijn, de complete seasoning, paprika, kerriepoeder, koriander, peterselie, ketchup, soyasaus, maggi, zout en peper toe en laat het geheel nog 2 minuten doorbakken.


Ingrediënten voor de vulling met gehakt

300 gram gehakt

1 ui, fijngesnipperd

1 knoflook, fijngesneden

1 rode paprika, in kleine blokjes

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel picalilly

1 eetlepel mangochutney

4 eetlepels rozijnen, geweld

1 eetlepel kappertjes, fijngesneden (optioneel)

1 dessertlepel hot sauce

1 theelepel parikapoeder

1 theelepel komijn

1 theelepel kerrie

1 eetlepel soyasaus

zout en peper naar smaak

scheutje olie

 

Bereiding

Fruit in de olie het uitje met de knoflook.
Voeg de paprikablokjes toe en bak voor 1 minuut.
Voeg tomatenpuree, picalilly en mangochutney toe en bak voor 1 minuut.
Voeg de gewelde rozijnen en kappertjes toe en bak voor 1 minuut.
Voeg het gehakt toe, meng goed en bak totdat deze gaar is.
Voeg de paprikapoeder, komijn, kerrie, soyasaus, hot sauce, zout en peper toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorbakken

Ingrediënten voor de vulling met kip
300 gram kipfilet, gekookt en fijn gepluisd
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflook, fijngesneden
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepe maggi
1 eetlepe ketchup
1 theelepel komijn
1 theelepel kerrie
1 mespunt complete seasoning
zout en peper naar smaak
scheutje olie


Bereiding

Fruit in de olie het uitje met de knoflook.
Voeg de paprikablokjes toe en bak voor 1 minuut.
Voeg tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut.
Voeg de kipfilet toe en bak voor 1 minuut.
Voeg de komijn, kerrie, complete seasoning, soyasaus, maggi, ketchup, zout en peper toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorbakken

Frituur de pastechi’s goudbruin op 180 graden in 5 tot 7 minuten. Serveer ze met chilisaus of een beetje pittige saus voor een extra kick!

 

 

 

 

 

Direct in je mandje bij

 

AH             Jumbo

  

    unsplash